Китайски език

Думи и фрази за HSK1
От петък насам все по-осезаемо се чувства, че вече навлязохме в есенния сезон. Като всички морски хора, ще тъгувам за лятото  до следващата година. В застудяването на времето намирам и нещо положително – слънцето и плажните коктейли ще заменя с повече учене с оглед постигане на крайната ми цел – да владея китайски език на достатъчно високо ниво.

Трябва да призная, че ученето ми до момента беше твърде хаотично. В последните дни се опитвам да преговоря HSK1, за да мога да продължа спокойно към следващото ниво (част от което вече съм взела благодарение на един доста разширен курс за начинаещи). За тези, които не знаят какво е HSK- това е изпитът Ханю Шуейпин Каошъ (Hanyu Shuiping Kaoshi – HSK) или в превод:Изпит за степен на владеене на китайски език. HSK1 oтговаря на ниво А1 от Общоевропейската референтна езикова рамка.

В опит да подредя част от придобитите до момента знания реших да подготвя файлове с основните думи от HSK1 и изречения с тях, адаптирани по доста добро (по мое мнение) видео, на което попаднах в YouTube. Това е първата част от тях (от общо пет). Надявам се да са Ви полезни.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.